Sør-Afrika - vi skreddersyr din reise

Reise til Sør-Afrika – vi skreddersyr din reise!
 
Send oss en forespørsel her eller ring oss på 93 07 47 65.
  

Gruppereiser, rundreiser, fotturer og private turer til Sør-Afrika kan kombineres med badeferie på Zanzibar, Seychellene og  Mosambik.


Kruger-parken med flere

Sør-Afrikas dyreliv konkurrerer med det beste i verden, med Kruger National Park som det største villmarksområdet. Kruger har flere arter av ville dyr enn noen andre reserver i Afrika, kjent for de "store fem" : Elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn, samt over 460 forskjellige fuglearter. Det finnes en rekke andre flotte safari-områder i Sør-Afrika. Flere av turene i Sør-Afrika arrangeres i malaria-frie områder.

Cape Town med vindistriktene
Cape Town er med rette blitt kalt for en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved foten av majestetiske Table Mountain og byr på en rekke severdigheter. Dette er en moderne storby med hyggelige restauranter, et sjarmerende havneområde, gode shoppingsmuligheter, spennende utflukter, flott natur i områdene rundt byen med vakre vingårder, Robben Island, muligheter for aktiv ferie for de som vil ha fotturer, sykkelturer, haidykking i bur og hvalsafari. Ikke minst har byen flotte strender. Vi har et rikholdig utfluktsprogram for de som vil tilbringe litt tid i Cape Town.

Vineland 
The Cape Winelands har blitt beskrevet som den vakreste og mest naturskjønne i verden. Her finner du majestetiske fjell, sjarmerende små landsbyer, kunst gallerier, museer, og massevis av ulike vinprodusenter.

Garden Route 
Den berømte Garden Route - strekker seg langs den sørlige Cape kysten. The Garden Route har tropisk skog, fugler, plantearter, rolige innsjøer, høye fjell, uberørte strender og en rik fauna og flora. Lenger inne i landet kommer du til Klein Karoo, et semi-ørken område av kobberfargede sletter, strutse-farmer og den spektakulære Cango Caves, samt majestetiske fjelloverganger. Vi har ukentlige gruppereiser fra Cape Town via Garden Route til Port Elizabeth. Denne strekningen er også ypperlige for å kjøre bil selv.

Mpumalanga med Panoramaveien
Provinsen i det sørlige Kruger National Park er kjent som Mpumalanga. Landskapet i Mpumalanga består av panoramautsikt, fjellpass, elver og daler, fossefall og bratte fjell. Noen av de mest spektakulære severdighetene inkluderer Guds Window, Blyde River Canyon (tredje største i verden), og den gamle gull gruvebyen Pilgrims Rest.

Rovos Rail
Rovos Rail er et gammelt, vakkert luksustog som går fra Cape Town til Pretoria, eller motsatt vei, fra Pretoria til Cape Town. En unik måte å oppleve naturskjønne Sør-Afrika på. Den 1600 kilometer lange strekningen fra Cape Town til Pretoria, er av gode grunner kalt "A world in one country". Reisen fra Cape Town til Pretoria tar 3 dager og 2 netter. Alle måltider er inkludert. Dyktige guider følger med. 

Med Rovos Rail har du dessuten unike muligheter til å oppleve også andre destinasjoner i Afrika! En luksusreise som koster litt, men så får du også en annerledes opplevelse av Afrika!

En tur med Rovos Rail kan kombineres med storbyferie i Cape Town, og safari i Sør-Afrika eller andre kombinasjoner.
 
Her kan du lese mer om Rovos Rail


Klima
Sør-Afrika har ingen regntid. Det er varmt og solrikt hele året, men allikevel er det en kjølig årstid, "vinter" på den tiden da vi har sommer her. September til april er det sommer i Sør-Afrika. Langs kysten er det gode temperaturer i vannet, men rundt Cape Town er det kaldt i vannet hele året. Inne i landet er det ikke uvanlig at det blir opptil 35 grader en sommerdag.  Fra mai til august er det kjølig på kveldene og nettene i innlandet, men godt og varmt på dagtid, opp mot 25 grader. I fjellet kan det bli veldig kaldt på natten, og man bør ha med en god varm jakke. For natt- og morgensafari kan det være godt med vanter, lue og og skjerf i deres vintermåneder. Skal man på camping bør man ha med en varm sovepose og gode varme klær. Cape Town kan ha ganske mye regn på denne tiden. Dette er likevel en fin tid for safari fordi det er færre turister og lavere prisnivå. Faren for malaria er også redusert på vinterstid.

Fakta:
Hovedstad: Pretoria
Språk: Sør-Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, afrikaans, isiNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Setswana, isiSwati, Tshivenda og Xitsonga
Folketall: 49 millioner (2009)
Visum: Fås ved innreise kr 0,-. Gjelder norske statsborgere.
Helse: Malaria kun i enkelte områder. Ingen vaksiner påkrevet, men dersom du kommer fra områder med gulfeber, f.eks Zambia, må du kunne fremvise dokumentasjon på gulfebervaksine. Kontakt vaksinasjonskontor for nærmere informasjon.
Tidsforskjell: Norsk sommertid ingen tidsforskjell. Norsk vintertid: + 1 time.
Valuta: Sør-afrikanske Rand. Minibanker og vekslingskontorer i alle byer. Kredittkort kan benyttes.

Les mer om Sør-Afrika

Travelmarket Interactive