Namibia - vi skreddersyr din reise

Reise til Namibia – vi skreddersyr din reise!
 
Send oss en forespørsel her eller ring oss på 93 07 47 65.

 
Vi har private reiser og gruppereiser.


Namibia har 300 soldager i året, og er storslagent, vakkert land med store kontraster i landskapet, uberørt natur, tynt befolket med bare 2 millioner innbyggere og dermed ett av verdens minst befolkede land. Her er endeløse landeveier, høye fjell og dype daler, store vide sletter, rød ørkensand og en vennlig befolkning. Namibia-ørkenen er den eldste i verden. I Sossusvlei finner man de karakteristiske røde sanddynene og et dyreliv tilpasset det tørre ørkenområdet. En stor opplevelse er en fottur i soloppgangen til verdens høyeste sanddyne. Lodger og hoteller holder generelt veldig god standard, og fremstår som rene og velholdte.

Mange høydepunkter
Opplev safari i Etosha Nasjonalpark, byen Swakopmund der ørken møter hav og hvor du kan se dagliglivet i en fattig township, sand-boarde eller quad-bike i sanddynene, eller være med på et delfin- og selcruise fra Walvis Bay. Besøk Fish River Canyon i sør, og Caprivi i nord, der Namibia, Angola, Zambia og Botswana møtes. Et fargerikt høydepunkt er også møtet med den lokale himba-stammen i nord. Namibia byr på lokale kulturopplevelser, helleristninger og fasinerende fjellformasjoner.

Klima:
Størstedelen av landet har ørken-, halvørken- eller savanneklima.Regnfallet er sparsomt på årsbasis. Mest regn faller i nordøst. Den varmeste tiden er fra november til mars, hvor temperaturen kan bli over 35 grader. Nettene i perioden juli-september kan være kjølige, særlig i de sentrale delene av landet. Kystområdene har en del tåke, og vannet er kaldt, breddegraden tatt i betraktning. Ta med varme klær for kveld- og morgensafari i den kalde årstiden.

Fakta:
Hovedstad: Windhoek
Største byer: Windhoek, Swakopmund, Walvis Bay
Språk: Engelsk (offisielt språk), owambo, kavango, herero, afrikaans, tysk
Flateinnhold: 824 300 km²
Folketall: Ca. 2,2 mill. (UN 2010)
Språk: Lokale språk: Setswana, San. Offisielt språk: Engelsk
Strøm: 220 volt (”norske” kontakter må ha lokalt adapter).
Telefon:  Bra utbygd GSM mobilnett i større byer og langs hovedfartsårer.
Bilkjøring: Namibia har venstrekjøring.
Valuta/Minibanker er vanlig i større byer. Namibisk dollar og sør-afrikanske rand.
Helse: Malari i nordområdene. Kontakt helsemyndighetene for råd om vaksine/malariabeskyttelse.


Les om Namibia
http://www.hibiscusreiser.no/gfx/spacer.gif
 
Travelmarket Interactive