Tanzania Safari - vi skreddersyr din reise

Drømmer du om Afrika, safari, eksotiske opplevelser, enorme villmarksområder, åpne sletter med flokker av beitende dyr og hvite strender, så velger du Tanzania. 
Vi skreddersyr din reise!

Send oss en forespørsel her eller ring oss på 93 07 47 65.
 
Gruppereiser, rundreiser og private turer. Kan kombineres med badeferie på Zanzibar og Seychellene.


Vi skreddersyr ditt safari. 
Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Tanzania godt og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på.

Privat safaribil med egen guide 
Dere kan disponere egen solid safaribil med lokalkjent engelsktalende privat sjåfør/guide, som er med dere alle dager på safari. Dere trenger ikke dele bil med andre. Dere overnatter i camper med privat dusj, wc og komfortable senger, eller i lodger (hotellstandard) for de som ønsker det. Det er noe helt spesielt å sove i telt på savannen med lyden av den afrikanske natten like utenfor teltduken.

Varighet på safari
Hvor langt safari man vil ha, bestemmer man selv, men minst 2-3 dager bør det være. Hvis du har 5-8 dager, eller mer, kan du besøke flere ulike parker og oppleve de ulike aspektene av dette fantastiske landet.

Pris på safari
Prisen vil variere basert på når på året man reiser, hvor mange man er i reisefølget, bostandard, varighet, m.m.. For et 3 dagers safari med mellomklasse bostandard, og 5 dagers badeferie med 3* hotell-standard, bør du beregne fra kr.15.000,- pr person,- og oppover -  pluss flybilletter t/r Norge, som ofte ligger et sted mellom 5.000 - 9.000,-.  Fra og med juni til og med oktober og januar til og med medio mars, samt juleferien, er den dyreste tiden. Et safari i april/mai eller november er rimeligere og kan være like attraktivt fordi det er færre biler og turister i safari-parkene. På safari er alle måltidene inkludert.

Ngorongoro krateret
Ofte referert til som "verdens åttende underverk» og et fascinerende og betagende syn. Verneområdet dekker 8288 kvadratkilometer og omfavner den østlige halvdelen av Serengetislettene. Ngorongoro var en stor aktiv vulkan, trolig større enn Kilimanjaro når vulkanen hadde utbrudd rundt 8 millioner år siden. Nede i det dype krateret, på de enorme slettene, lever titusenvis av Afrikas dyrerater.  Maasaiene gjeter buskapen og geiter som de har gjort i årevis. Maasaienes bosetting i høylandet er det som skiller Ngorongoro Conservation Area fra nasjonalparkene.

Serengeti National Park
Serengeti nasjonalpark er kjent sin årlige migrasjon (desember-mars) av millioner av gnu og sebra, i tillegg til mengder med løver, leoparder, elefanter, neshorn og afrikanske bøfler. Nær parken ligger Olduvai-ravinen hvor mange av de eldste fossilene etter mennesker og gjenstander har blitt funnet. 

Tarangire National Park
Tarangire National Park er best kjent for massive flokker av elefanter. I den tørre årstiden flokker de seg på opptil tre hundre elefanter i alle aldre og størrelser. Tarangire dyreliv er best i de tørre månedene fra juli til oktober når sebra, gnu og bøffel samler seg på de siste gjenværende vannhullene eller søker ly fra den brennende solen under  baobab trærne. Tarangire er et vakkert område som dekker det sørøstlige hjørnet av Lake Manyara.

Lake Manyara National Park
Parken ligger i Great Rift Valley og består av en stor innsjø og tett skog. Mer enn 250 ulike fugler kan observeres ved innsjøen og rundt i parken. Ofte kan du se store flokker med flamingoer. I Lake Manyara kan du komme tett på apekatter, elefanter, flodhester, antiloper og giraffer. Parken er berømt for løver som klatrer i trær

Zanzibar
Den eksotiske krydderøya Zanzibar er endel av Tanzania. Zanzibar strendene er blant de beste i verden, og har en helt spesiell sjarm. Hovedstad og økonomisk sentrum er Zanzibar by med den verdensberømte gamlebyen Steinbyen, eller Stone Town, en av UNESCOs World Heritage Sites med en vakker blanding av Afrikansk historie og kultur. Zanzibar er også kjent som Krydderøya. Fra gammelt av har handelen med eksotiske krydder vært viktig for økonomien.  Korallrevene som omkranser østkysten av Zanzibar er kjent for en frodig undervannsfauna og -flora. Her er det flotte muligheter både for snorkling og for dykking. 

Klima:
Tanzania har behagelige sommer-temperaturer året. Det er kjøligst i juni –oktober. Spesielt på safari kan kvelder og netter være kalde, så ta med litt varme klær. Desember til april er en varm tid. Regntiden er i mars, april og mai, men dette er allikevel en fin tid for safari med mye dyreliv og færre turister. Regnskyllene er forfriskende og kommer som regel bare i korte perioder og som regel om natten.


Fakta:
Hovedstad: Dodoma, men Dar es Salaam er den største byen. Visum: Norske besøkende til Tanzania trenger visum. Dette kan ordnes på flyplassen ved ankomst.
Språk:  Engelsk og swahili er offisielle språk i Tanzania.
Folketall: På fastlandet bor det ca. 39 millioner mennesker – hvorav en stor andel (eksakt antall er usikkert) er muslimer. På Zanzibar bor det ca.1 million, og her er tilnærmet samtlige muslimer. Som turist er viktig å være klar over at Zanzibar er et rent muslimsk samfunn. Spesielle forholdsregler bør eventuelt tas under Ramadhan, men oppholder man seg i turistområdene vil man ikke merke så¨mye til dette.  
Valuta: Tanzanianske shilling, men USD kan benyttes. På de fleste lodger og hoteller kan man betale med kredittkort, men på endel camper og mindre lodger må man betale drikkevarene med USD eller den lokale valuta. Minibanker i byene.
Tidsforskjell: +2 timer i forhold til norsk vintertid - +1 time under sommertidsperioden
Helse: Gulfebervaksine for reisende til Zanzibar. Tanzania er malaria-område.Ta i god tid før avreise kontakt med ditt lokale smittevernkontor, reiseklinikk for nødvendig informasjon
 
Les mer om Tanzania

Les mer om Zanzibar
Travelmarket Interactive