Kenya Safari - vi skreddersyr din reise

Kenya har noen av de beste safariområdene i hele Afrika.
Vi skreddersyr din reise!

 

Send oss en forespørsel her eller ring oss på 93 07 47 65.


Unike safariopplevelser, vakker natur, gjestfrie vennlige
mennesker og en spennende kultur.

Safari i Kenya kan kombineres med badeferie i Mombasa, på Zanzibar eller Seychellene.

 

Vi skreddersyr ditt safari. 
Vi ønsker en dialog med kunden om forventninger til innhold, varighet og pris. Kanskje drømmer du om et safari i åpen jeep med masai-guide, eller ønsker du et nattsafari som avsluttes med en drink i solnedgangen på savannen, og romantisk bushmiddag. Vil du starte dagen med en tur i varmlufts-ballong og champagnefrokost på savannen? Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Kenya godt og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på.


Privat safaribil med egen guide 
Dere kan disponere egen solid safaribil med lokalkjent engelsktalende privat sjåfør/guide, som er med dere alle dager på safari. Dere trenger ikke dele bil med andre. Dere overnatter i camper med privat dusj, wc og komfortable senger, eller i lodger (hotellstandard) for de som ønsker det. Det er noe helt spesielt å sove i telt på savannen med lyden av den afrikanske natten like utenfor teltduken.


Varighet på safari
Hvor langt safari man vil ha, bestemmer man selv, men minst 3 dager bør det være. Hvis du har 5-8 dager, eller mer, kan du besøke flere ulike parker og oppleve de ulike aspektene av dette fantastiske landet. 
Et Kenya-safari starter i Nairobi. Du blir møtt på flyplassen av vår representant. Noen ønsker en natt i Nairobi etter flyturen, men det er absolutt mulig å starte sitt safari umiddelbart. Vi forlater da Nairobi og begir oss i vei til nasjonalparkene hvor vi tilbringer de neste dagene, fullspekket med opplevelser. 

Pris på safari
Et billig 4 dagers safari med meget enkel bostandard, men med privat dusj og wc koster ca 8.000,- kroner pr person, men de fleste velger å øke standard på bostedet, øke antallet dager, legge til aktiviteter som ballongtur, walking safari, bush middag osv - og avslutte med badeferie. Prisen vil variere basert på når på året man reiser, hvor mange man er i reisefølget, bostandard, varighet, m.m. For et 4 dagers safari med mellomklasse bostandard, og 5-6 dagers badeferie med 3* hotell-standard, bør du beregne fra kr. 14.000,- pr person og oppover -  pluss flybilletter t/r Norge, som ofte ligger et sted mellom 5.000 - 9.000,- Fra og med juli til og med oktober samt juleferien er den dyreste tiden. Et safari på andre tider av året er rimeligere og kan være like attraktivt fordi det er færre biler og turister i safari-parkene. På safari er alle måltidene inkludert.


Masai Mara safari
Det mest kjente safari-området i kenya, er Masai Mara Nasjonalpark, som ligger på grensen mot Tanzania og er en forlengelse av Serengeti. Parken har den største dyrettettheten i Øst-Afrika. Flere hundre tusen gnu og sebra beveger seg fra Serengeti og inn i Masai Mara fra perioden juli-september. men her er også  elefant, leopard, løve, bøffel, nesehorn og mange flere. Masai Mara har et rikt dyreliv hele året. Det høyreiste nomadefolket masaiene, bor og gjeter sine flokker med dyr i utkanten av Maasai Mara. Lodgene/hotellene kan arrangere besøk i en Maasai landsby hvor dere kan lære mer om folket, deres levesett og kultur. Det er også mulig med ballongtur i soloppgangen og se dyrelivet våkne i Masai Mara. Balongturen avsluttes med champagne frokost, og bør bestilles sammen med reisen. Masai Mara ligger ca. 4 timers kjøretur fra Nairobi, men dette kan variere avhengig av hvor i Masai Mara du reiser til/fra. Man kan ogsp fly inn i Masai Mara.


Amboseli Nasjonalpark 
Denne parken ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Amboselis tørre slettelandskap med majestetiske Kilimanjaro i bakgrunnen, er et spektakulært syn. Amboseli har også to myrområder, som blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli lever elefanter i flokker, bøffel, løve, gaseller, leopard, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra samt en rekke fuglearter. Amboseli ligger ca. 4 timers kjøretur fra Nairobi. Flere av bostedene tilbyr guidede fotturer


Lake Nakuru
Lake Nakuru ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark som har et rikt fugle- og dyreliv. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, nesehorn, giraffer, bøfler og flodhester. Lake Nakuru ligger ca. 3 timers kjøretur fra Nairobi. 

Lake Naivasha
Av de 7 innsjøene som ligger i Kenyas del av Rift Valley er Lake Naivasha den eneste sjøen som er ferskvann. Her er et rikt fugleliv. Inkludert i programmet er båttur på Naivasha sjøen hvor man går i land på Crescent Island for et nature walk. Her kan du gå blant ville dyr som giraff, sebra, gnu, hyener, pelikaner, vannbukker, bøfler og antiloper. Rovdyr finnes ikke her.

Samburu National park
Nord i Kenya og rundt Ewaso Nyiro River, like nord for Kenyas høyeste fjell, Mount Kenya, ligger Samburu National Reserve. Landskapet består av skog og åpne sletter/savanner. De mest vanlige dyrene er sebra, giraff, antiloper, elefanter, gaseller, krokodille, løve, leopard og gepard. Ca. 5 - 6 timers kjøring fra Nairobi.

Aberdares National Park. 
Dette er en kjøretur på ca. 2,5-3 timer fra Nairobi. Ved lunsjtider er dere fremme ved Aberdares Country Club, hvor dere har lunsj i hyggelige omgivelser før dere senere blir kjørt til The Ark Lodge, hvor dere har deres første natt i Kenya. The Ark Lodge ligger ved et vannhull, og fra terrassen kan man se dyr som kommer for å drikke. Vannhullet er opplyst på kvelden. For mange er nettopp besøket på Ark Lodge et høydepunkt på hele safari—en helt spesiell start på et spennende eventyr!
 

Ol Pejeta
Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se The Big Five. Du tilbringer natten på Sweetwaters Tented Camp, og også denne campen har et vannhull, hvor du kan observere dyrene som kommer for å drikke. Ol Pejeta har også en sjimpanse-park, og et tamt neshorn som du kan få klappe. Nattsafari med sundowner på savannen og bush middag. 

Klima:  Kenya ligger på ekvator, og har derfor ikke de store forskjeller i temperatur i løpet av året. Men høydeforskjellene betyr en del - både for temperaturene og for mengden av regn. I fjellområdene i det sydvestlige Kenya er temperaturen behagelig på ca 20 grader året rundt. Dette området får derimot det meste av landets regn. Det er her hovedstaden Nairobi ligger i 1800 meters høyde. I de lavtliggende områder ved kysten og nordpå er det noe varmere, og det faller mindre regn. Ta med varme klær for morgen og kvelds safari.
 
Fakta:
Hovedstad:  Nairobi
Språk: Engelsk og swahili er henholdsvis offisielt og nasjonalt språk. I tillegg finnes 42 etniske grupper med sin unike dialekt.
Folketall: 38,6 millioner (offisiell folketelling i 2009) 
Visum: Det er visumplikt for norske borgere til Kenya. Du søker om visum elektronisk og får dette i løpet av få dager. Mer informasjon om dette ved bestilling av reisen.
Helse/medisin: Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine dersom tilreisende kommer fra et område med gulfeber. For øvrig anbefales det å ta kontakt med vaksinasjonskontor/lege for råd om vaksinasjon i god tid før avreise. Malariamedisin er påkrevet i store deler av landet.
Kleskoder: Det er ingen strenge kleskoder i Kenya. Men vær oppmerksom på at kystområdene i hovedsak er muslimske. 
Valuta: Kenyanske shilling. Man kan benytte USD. 
Kredittkort: VISA og Mastercard samt enkelte andre internasjonale kredittkort aksepteres. Mange tilgjengelige minibanker i byene. 
Tidsforskjell til Norge: Kenya ligger 1 time foran Norge sommerstid, og to timer foran vinterstid. 
 
Les mer om Kenya

Les om badeferie Mombasa 

Les om badeferie Zanzibar

Les om badeferie Seychellene
Travelmarket Interactive