Uganda 

Uganda er også kjent som "The Pearl of Africa", og det er først og fremst gorilla-safari de fleste turister reiser til Uganda for å oppleve. Den vestlige regionen av Uganda er et utrolig vakkert område med gylne sletter, tykke regnskoger, snøtoppede fjell og te-plantasjer. Det er her de sjeldne afrikanske gorillaer lever  i viltreservater, fjellområder og skogreservater.  

Vi reiser i grupper 1 - 2 uker eller mer
Våre reiser i Uganda er i rundreiser i grupper med engelsktalende guide, Vi har mange ulike reiser med flere avganger hver måned, ulike varigheter og ulikt innhold. Noen av turene er kun konsentrert til Uganda og gorillasafari, mens andre er i kombinasjon med safari i Kenya. Dersom du ønsker en lengre reise på en måned eller mer, har vi også dette. Våre reiser i Uganda er adventure reiser med enkel innkvartering. Kontakt oss for utreisedato, program, innhold og varighet.

Kontakt oss for et tilbud/program til Uganda

Uganda
Landets hovedstad er Kampala. Uganda er også kjent for Lake Victoria. Hvis du reiser mot de østlige delene av landet, kommer du til Nilens kilde og Bujagali-fallene. Her kan man strikkhoppe og rafte. Denne regionen er virkelig vakker med majestetiske fjellkjeder og hulemalerier.  De nordlige delene av landet har nasjonalparker for safari. Et besøk i Uganda vil gi deg et innblikk i den rike arven og kulturen i Øst-Afrika.  Ugandas mat tradisjoner er påvirket av asiatiske, engelsk, arabiske og indiske teknikker og smaker.

Klima:
Landet har tropisk regnklima, som er modifisert grunnet høyden over havet. Årsmiddeltemperaturen er rundt 22-23 °C med liten forskjell på varmeste og kaldeste måned. Årsnedbøren er ca. 1500 mm, noe mer i fjelltraktene, noe mindre i de nordøstlige dalstrøk. Det er ingen egentlig tørketid, men hovedtyngden av nedbør faller inår det ekvatoriale  april/mai og september/oktober.

Fakta:
Hovedstad: Kampala
Befolkning: 32,7 millioner
Visum: Nordmenn må søke elektornisk visum før utreisen.
Helse: Malaria områder. Gulfebervaksine påkrevet. For annnen informasjon om vaksinering, kontak helsemyndigheter eller reiseklinikk. Marburg-virussykdom forekommer
Valuta: 
Den lokale valutaen er Ugandisk Shilling (UGX). 

Kredittkort kan brukes på de større hotellene. Hos Barclays Bank i Kampala Rd. kan man med Visa-kort ta ut kontant US$/GBP/EURO maksimum tilsvarende motverdien av US$ 700 pr. dag. Det anbefales å ha kontanter da det er kun noen få restauranter og butikker som tar kreditkort, og i de tilfeller det aksepteres legges det på et 5% adm.gebyr.


Les mer om Uganda
Travelmarket Interactive