Malawi 

Malawi kalles med rette "The wam hearth of Africa". Malawi er kjent som ett av de vennligste land i det sørlige Afrika. Våre reiser i Malawi er først og fremst som endel av gruppe- rundreiser i kombinasjon med andre land. 

Kontakt oss for tilbud/program til Malawi

Uberørte områder
Malawi har blitt kåret til ett av verdens beste ferieland. Lille Malawi har innsjøer, ville dyr og interessant kultur, og er et trygt land å reise i. Har kan du oppleve safari i mer uberørte områder enn mange andre steder i Afrika. Malawi har noe for enhver smak: Strender, fjell, fugletitting, kultur, safari, båtturer og vannaktiviteter.
 
Klima
Malawi har tropisk/subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider. Den kalde tiden, som varer fra mai til august, med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november, og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde tiden av året ligger dagtemperaturene omkring en gjennomsnittlig norsk sommerdag. Det er store høydeforskjeller i Malawi. Fra under 100 moh til fjell opp mot 3000 moh. En betydelig del av Malawi ligger på 1000 moh og høyere. Her kan det gå ned mot null grader om natten i den kalde årstiden

Fakta:
Hovedstad: Lilongwe
Største byer: Lilongwe: ca. 680.000 (2011), Blantyre: ca. 650.000 (2011), Mzuzu: ca. 140.000 (2011), Zomba: ca. 90.000 (2011)
Språk: Engelsk, Chichewa
Flateinnhold: 118 484 km2
Folketall: ca. 15.100.000 (2011)
Visum: Nordmenn trenger visum for innreise til Malawi og dette kan fås ved ankomst. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra innreisedato.
Id-kontroll: Politi og immigrasjonsmyndigheter foretar kontroll av utlendinger mht. gyldig opphold i landet. Det anbefales at alle har pass og gyldig visum med deg til enhver tid. Alternativt kan en ha fotokopi av pass, men husk i så fall kopi av siden med visumstempel. Manglende evne til å kunne dokumentere gyldig opphold i landet, er i seg selv tilstrekkelig grunnlag for å bli arrestert. 
Valuta: Myntenheten er Malawiske Kwacha. Visa, American Express og MasterCard aksepteres av de største hotellene og på turiststeder, ofte mot provisjon på opp til 10% av beløpet. De kan også brukes til å heve penger i de største byenes bankfilialer, vekslingsbyråer og for uttak fra minibanker. Minibanker er relativt lett tilgjengelige i større byer som Lilongwe, Blantyre, og Mzuzu, men er ellers lite utbredt. Det er uttaksgrense på 20.000 Kwacha pr uttak.  Man kan også veksle kontanter ved vekslingsbyråer og banker. 
Strøm og Kommunikasjon: Strømmen er 220 volt. Apparater med elektroniske komponenter bør imidlertid beskyttes med en ”surge-protector” ettersom strømstyrken er ustabil. Dette får man vanligvis kjøpt i de største byene.
Mobilbruk: Norske mobiltelfonabonnementer fungerer ikke alltid. De fleste hoteller og hosteller har relativt gode muligheter for trådløs internett-tilkobling. 
Tidsforskjell: I forhold til Norge: Likt om sommeren, +1 om vinteren. 
Vaksinasjoner: Vaksinasjoner og malariaprofylakse anbefales. Ta kontakt med norske helsemyndigheter/-vaksinasjonsklinikk for oppdaterte råd i god tid før avreise.  Malawi er gulfeberfri, og ønsker å forbli det. Derfor krever myndighetene at en må fremvise gulfeberkort hvis en kommer fra et land hvor det eksisterer gulfeber, som for eksempel når en kommer over grensen fra Zambia. 
Kriminalitet og vold: De fleste som besøker Malawi får et problemfritt opphold og det er lite voldskriminalitet sammenlignet med nabolandene. På dagtid kan man normalt bevege seg trygt de fleste steder, men bl.a. fravær av gatelys gjør at man etter mørkets frembrudd bør unngå områder hvor det er få mennesker. 
Språk: Engelsk er et offisielt språk og det nasjonale språket er chichewa. Reiser man på landsbygda vil man oppleve at få snakker engelsk, men i de større byene kan man som regel gjøre seg forstått på engelsk. 
Korrupsjon forekommer hyppig i Malawi – også innen politiet. Ikke aksepter krav om penger (bøter) uten at involverte tjenestemenn har fremlagt identitets- og tjenestekort. Dersom man må betale bøter, bør man be om kvittering.

Les mer om Malawi 

 


 
Travelmarket Interactive