Zambia 

Utvilsomt er en av Zambias hovedattraksjoner de praktfulle Victoriafallene som Zambia deler med Zimbabwe. Med den spektakulære fossen kommer en endeløs liste av spennende utendørs aktiviteter å delta i, som strikkhopping, rafting og kanopadling. Elvecruise på Zambezi-elven er en opplevelse man bør få med seg når man besøker Livingstone. I Zambia finnes viltreservater som tilbyr fantastiske safariopplevelser, blant andre South Luangwa National Park. Kultur, tradisjoner og skikker spiller en viktig del av livet til menneskene i Zambia. Våre reiser i Zambia er først og fremst som en del av rundreiser/gruppereiser i flere land i Afrika. 

Kontakt oss for tilbud/program i Zambia

Klima

Klimaet er behagelig selv om Zambia ligger i tropene, mellom 8 og 18 grader sørlig bredde. Middeltemperaturen varierer mellom 15 og 27 grader Celsius på grunn av beliggenheten så høyt over havet. Året kan grovt deles inn i fire årstider: September til november: Tørt med temperaturer mellom 27 og 35 grader, noen ganger opp mot 40, særlig like før regntiden setter inn. Desember - Mars: En regnfull varm periode med temperaturer mellom 20 og 30 grader. Regntiden varierer en del fra år til år. Den kan begynne alt i oktober og slutte allerede i februar. April-mai: En tørr periode. Temperaturer mellom 25 og 36 grader. Juni-August: En tørr og kjølig periode. Natt-temperaturen kan krype ned mot 10, men vanligvis "god norsk sommer" på dagtid selv om det kan være overraskende kjølig hvis det er overskyet. 

Fakta:

Hovedstad: Lusaka
Største byer: Lusaka, Kitwe, Ndola, Livingstone, Chipata
Språk: Engelsk – i tillegg 7 lokale hovedspråk med tilsammen 73 dialekter, hvorav Bemba og Nyanja er mest brukt.
Folketall: ca.13,046,508 (Folketelling 2010)
Strøm: 220/240 volt, engelsk støpsel (3 flate pinner). Det skjer strømbrudd ved ujevne mellomrom.
Telefon: Vær oppmerksom på at det ofte ikke er dekning på veien mellom større sentra.
Valuta: Kredittkort: Kredittkort (Visa, MasterCard, AmEx) kan brukes i større butikker, hoteller, restauranter og reisebyrå. Det finnes minibanker i Lusaka og de største byene. Det er begrensninger på hvor mye man kan ta ut i en operasjon på de forskjellige bankers ATM. (Varierer fra 600.000 Kwacha til 2.000.000 Kwacha). Vær klar over at en rekke servicebedrifter legger på en ekstra avgift ved betaling med kredittkort. 
Visum: Norske statsborgere trenger visum til Zambia. 
Det gis også visum på grenseoverganger og på de internasjonale flyplassene. Visumgebyret er  USD 50,- per person.
Helse: Det kreves bevis om gulfeber vaksinasjon ved ankomst til Zambia. Malariaprofylakse og andre vaksinasjoner anbefales. Ta kontakt med norske helsemyndigheter/-vaksinasjonsklinikk for oppdaterte råd i god tid før avreise. Hvis du reiser hjem via Johannesburg må du ha gulfebervaksine da dette kan kreves fremvist ved grensen dersom du har besøkt Zambia.
Id-kontroller: Politi og immigrasjonsmyndigheter foretar hyppige kontroll av utlendinger mht. gyldig opphold i landet. Det anbefales at alle har pass med gyldig visum med seg til enhver tid. Alternativt kan en ha fotokopi av pass, men husk i så fall kopi av siden med visumstempel. Manglende evne til å kunne dokumentere gyldig opphold i landet, er i seg selv tilstrekkelig grunnlag for å bli arrestert.

Les om Zambia 
Travelmarket Interactive