Seychellene 

På Seychellene virkeliggjør du drømmen om lange hvite sandstrender, svaiende palmer, turkisblått hav og mengder med sol. Et tropisk paradis i Det Indiske Hav.

Kombiner med safari i Kenya, Tanzania eller Sør-Afrika. Vi kjenner Seychellene godt, og kan anbefale et opplegg og hotell(er) som passer for deg.

Send oss en forespørsel her 

Seychellene byr ikke bare på fantastiske strender, men fine turstier i vakker natur, man kan leie sykkel, oppleve den lokale kulturen, snorkle, dykke, fiske, og dra på oppdagelsesferd på egen øy eller til en eller flere av de andre øyene. Alle øyene har sitt særpreg og kan gjerne kombineres. La Digue og Praslin har en laid-back, avslappet stil med karibisk stemning.
 
Hotellforslagene til venstre er kun eksempler. Ta kontakt for et tilbud. Vi tilbyr en rekke hoteller på Seychellene i ulike standard og prisklasse. Vi ordner også med fergebilletter mellom øyene, og vår samarbeidspartner på Seychellene møter deg i havnen når du ankommer og er tilgjengelig for deg i din ferie.

Om Seychellene
Seychellene består av over hundre øyer, og er Afrikas absolutt rikeste land, og er en øystat som ligger øst for det afrikanske fastlandet i Det indiske havet, nord for Madagaskar. Hovedøya er Mahé med den lille hovedstaden Victoria. Det er ikke alle øyene som er bebodd, og få av dem har hoteller. Man kan gjerne kombinere to eller flere øyer, for de er ganske ulike. Mahe er den største øya, og det er der flyet lander. Over 80 prosent av befolkningen på Seychellene bor på Mahe. Den nest største øya er Praslin. dit kommer du med båt (ca 1 time) fra Mahe, eller med småfly. Videre finner man hoteller på de mindre øyene som blant andre La Digue, Silhouette, Denis Island, Cerf Island og Desroches Island. På noen av øyene, som f.eks Silhouette, finnes det kun ett hotell.

På Seychellene, blir landets vakre natur vernet kraftig. Naturen er en av grunnene til at Seychellene får så mange turister som det gjør.  Over 1000 forskjellige fisketyper befinner seg i havet rundt øygruppa. Fine forhold for snorkling, dykking og dypvannsfiske.

Siden sin selvstendighet i 1976, har økonomien og leveforholdene steget kraftig. 30 % av innbyggerne i landet jobber innen turistbransjen.  Kulturen er en blanding av fransk og østafrikansk.


Hovedøya Mahe
 Øya består av høye fjell og tropisk vegetasjon med cirka 75 strender.
Hva kan du gjøre på Mahe?
· Besøke hovedstaden Victoria og det lokale markedet
· Nasjonalmuseet og naturhistorisk museum
· Victorias botaniske hage og fottur i Morne Nasjonalpark
· Utflukter til andre øyer i nærheten
- Kjøre bil og reise på oppdagelsesferd
- Fotturer


Vakre La Digue
Vår favoritt og kundenes favoritt! La Digue er den minst utbygde av de tre hovedøyene og kanskje den vakreste av alle. Det er en fredelig og idyllisk øy med flotte strender og spennende tropisk vegetasjon. Her er en avslappet, nesten karibisk og uhøytidelig stemning. Øya er bare fem kilometer lang og tre og en halv kilometer bred. Transport foregår i hovedsak med sykkel. Fine stier fører rundt øya hvor man kan finne seg sin egen usjenerte strand. Det er her de fleste bildene fra Seychellene blir tatt. Du lander på hovedøya Mahe, og tar derfra båt til La Digue. Båtene kommer inn i La passe - det lille senteret på øya, der man finne noen butikker og restauranter samt sykkelutleie. Dette er stedet for en avslappende ferie. Hvis du ikke bor her, bør du absolutt ta en dagstur hit fra Mahe eller Praslin. La Digue er ideell å kombinere med Praslin og/eller Mahe. Øya har få store hoteller, men desto flere små "guesthouses" og self catering leiligheter i frodige hager, uten basseng, men med kort vei til en strand. Ta med lommelykt.
Hva kan du oppleve på La Digue?
· Lei deg en sykkel på La Digue og dra på oppdagelsesferd.. Her finner du de vakreste strender og fotomotiver. Det er kun et 50-talls biler på øya så nesten ingen trafikk.
· Besøke nasjonalparken L`union Estate, med kjempeskilpaddene som Seychellene er kjent for. Her ligger også stranden Anse Source d`Argent, en krans av vakre strender mellom gigantiske runde stener.
  • 140116787Anse Source D'Argent som består an krans med fantastiske små stren· Snorkle og dykke.Besøke Grand Anse stranden som ligger på sørøst siden av La Digue.
Bedagelige Praslin
Nordøst for Mahe ligger Praslin, som er den nest største av øyene på Seychellene, med cirka 5000 fastboende. Transfer med båt fra Mahe ca 1 time. Med småfly ca 15 minutter.  På Praslin finner man Vallee de Mai National Park, som er en av Seychellenes største attraksjoner med den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. Det går en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor du kan møte  sjeldne fuglearter. På Praslin ar det er avslappet atmosfære, og et mye roligere tempo enn på Mahe. Man kan leie bil og utforske både kysten rundt Praslin og innlandet. Anse Lazio i nord er i  blitt kåret til en av verdens flotteste strender. I perioden mai september kan det være endel sjøgress på strendene. Ta med lommelykt.
Hva kan du oppleve på Praslin?
· Besøke Valle de Mai nasjonalparken hvor verdens største kokosnøtt, Coco de Mer, vokser fritt.
· Besøke Anse Lazio stranden i nord som sies å være den vakreste på Seychellene. Vannet er turkis og stranden beskyttet av et rev. Fint å snorkle. Området rundt stranden er erklært nasjonalpark og det finnes ingen hoteller her, kun et par restauranter.

Klima
Seychellene ligger utenfor syklonbeltet, og har et varmt,  tropisk klima med forfriskende havbris, og temperaturer fra 24 ° C til 32 ° C, så det er alltid varmt på Seychellene, noe som gjør øyene til en helårsdestinasjon.
Januar er den våteste måneden, da Mahe og Silhouette får mest nedbør, men det har en tendens til å komme i korte skyll på kvelden og natten. Juli og august er de tørreste månedene. Alvorlige stormer er sjeldne. For dykking og snorkling er april-oktober best. Det er ikke dårlig resten av året bortsett fra kanskje juni, da grov sjø kan gjøre sikten vanskelig. Havskilpadder kan sees ganske ofte overalt i Seychellene. Mange steder gjør korallene til at det er lurt å ha på badesko.


Fakta:
Hovedstad: VICTORIA (verdens minste hovedstad)
Ca. 1730 innbyggere i selve byen.
Valuta: Seychelles Rupee. 
Mange steder godtar de kredittkort (Visa og Mastercard). Det finnes minibanker på Mahe, La Digue og Praslin.
Visum: Visum er ikke påkrevd dersom du er norsk statsborger.
Befolkning: Det bor ca. 80.000 mennesker på Seychellene.
De fleste bor på øyene Mahè, Praslin og La Digue.
Språk: Kreolsk, engelsk og fransk.
Helse: Ingen vaksinasjoner er påkrevd for å reise til Seychellene. Malariafritt område.Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjons/smittevernkontor for anbefalinger i god tid før avreise. Gulfebervaksine kreves hvis du kommer fra Tanzania eller Kenya.
Badevann: Blått og turkist hav med behagelig temperatur: 24 til 29 grader hele året. Meget god sikt under vann.
Bilutleie: Mulig på Mahé og Praslin. Lite trafikk. Venstrekjøring. Norsk sertifikat er gyldig på Seychellene, så internasjonalt førerkort er unødvendig. Vær obs på forsikring og betingelser.
Elektrisitet: 230 volt AC 50 HZ. Ta med engelsk adopter med tre plugger.
Flyreisen: Du lander på Mahè. Transporten videre med båt dersom du skal til Praslin, La Digue eller Silhouette. Fly er også mulig.
Hjemreisen: Lokal avreiseskatt 50 USD pr person over 11 år betales før hjemreisen. Lokal valuta kan ikke benyttes på flyplassen.
Priser: Prisnivået er høyt, men allikevel ikke på norsk nivå.
Ved innreise til Seychellene: Du kan ta med 2 liter alkohol og 200 sigaretter.
Taxi: Det finnes mange taxier på Mahé og Praslin. Avtal pris og reiserute.
Telefon: Mobildekning ok, men dyrt å ringe hjem.
Tidsone: Seychellene ligger 3 timer foran oss om vinteren og 2 timer foran oss om sommeren.
Transport mellom øyene:  Det finnes en rekke turer man kan ta mellom øyene  med fly og båt. Dagsutflukter til de nærliggende øyene er populært. Utflukter kan kjøpes i hotellresepsjonen. 
Bagasje på fergene: Pr person 2 kolli, med totalt 20 kg. Ekstra vekt må betales
Snorkling: Det anbefales å ta med egen snorkleutstyr. Utleie utstyr er dyrt, ofte utslitt og ikke veldig hygienisk.
Sandfluer: Unngå flekker der tørket sjøgress ligger på stranden: sand fluer legger sine egg der. Unngå å klø hvis du blir stukket, da dette kan føre til infeksjoner. Bruke insektmiddel. 


Les mer om Seychellene
Travelmarket Interactive