Zimbabwe 

Zimbabwe er et land med hyggelige smilende mennesker, grønt frodig landskap, spennende ruiner og viltreservater med rikt fugle- og dyreliv. Våre reiser til Zimbabwe er i første rekke til Victoria Falls kombinert med safari, eller som en del av gruppereiser/rundreiser i Afrika.

Kontakt oss for tilbud/program til Zimbabwe 


Victoria Falls
Victoria Falls  ble oppdaget av David Livingstone i 1855, og bleoppkalt etter dronning Victoria. Det mektige fossefallet er også kalt "røyken som tordner", på grunn av vannspruten som sender skyer høyt opp i luften. Den inngår som ett av de syv naturlige underverk i verden og er også den største og kanskje vakreste. 

Hwange National Park
Zimbabwes største nasjonalpark med  et rikt dyreliv, inkludert over 400 arter av fugler. Hwange er kjent for sine store flokker av elefanter. Safari foregår kjører i åpne biler med profesjonelle guider.

Matopos National Park
Et vakkert og fasinerende område med massive stein- og fjellformasjoner. Matobo Hills er hjem til det hvite neshorn, sabelantilope, leopard, samt den største konsentrasjonen av svart ørn i verden. Safari kan foregå i biler eller til fots. Det er et historisk sus over Matopos med de gamle og godt bevarte hulemaleriene.

Great Zimbabwe Ruins
Great Zimbabwe ruins er på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene var en gang hovedstad i det mektige riket of Great Zimbabwe, og de er et imponerende eksempel på gammel afrikansk bygging. The Empire of Great Zimbabwe, også kjent som Mutapa eller Mwene Mutapa riket, var en mektig rike som eksisterte i det som nå er Zimbabwe og Mosambik mellom midten av det 13. århundre og tidlig 17. århundre. Great Zimbabwe ble en dominerende makt i regionen, i stor grad på grunn av dens lukrative gull handel med den arabiske verden, i siste-delen av det 14. århundre.

Klima:
 
Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august, med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november, og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden ligger dagtemperaturene omkring en gjennomsnittlig norsk sommerdag. En betydelig del av Zimbabwe ligger på 1000 m.o.h. og høyere. Her kan temperaturen synke ned mot null grader om natten i den kalde årstiden.

 
Fakta:
Hovedstad: Harare (ca. 1,5 millioner innbyggere)
Største byer: Harare (ca. 1,5 millioner innbyggere), Bulawayo, Gweru.
Språk: Engelsk, Shona, Ndebele, flere minoritetsspråk.
Flateinnhold: 390 580 km2
Folketall: 11.8 millioner (2004) 
Valuta: USD. Minibanker i byene
Helse: Malaria-områder. Ta kontakt med helsemyndigheter/vaksinasjonskontor for råd om reisevaksiner.
Visum: Kjøpes ved innreise for USD 30 pr person. Gjelder norske statsborgere.

Ler mer om Zimbabwe


 
Travelmarket Interactive