Senegal 

Kombiner opplevelser i eksotiske Senegal med Gambia. Avslutt med deilige dager på en av Gambias herlige strender. Dette er en annerledes ferie - et møte med det ekte Afrika. Disse to landene på vest-kysten av Afrika byr på uforglemmelige eventyr og unike reiseopplevelser. Begge land er rike på kultur og historie.

Senegal er et enormt land med storslått landskap, en rik og variert kulturarv, fint vær med sol året rundt.Våre turer tar deg til hjertet av Senegal, til tradisjonelle byer og landsbyer, dypt inn i landet og gjennom praktfulle naturparker.

Vi benytter ulike former for transport som båter, 4-hjulsdrevne biler og til fots, og bor i sjarmerende hotell, i små landsbyer og  leirer.

Her kan du oppleve hovedstaden Dakar, den rosa innsjøen Pink Lake, den gamle, handelsbyen Saint-Louis, den storslagne naturen og sanddynene i Lompoul-ørkenen, fugleliv og dyreliv i Djoudj National Park og safari i Niokolo Koba nasjonalpark, fargerike landsbyer og markeder, og  Goree Island, som var hovedsenteret for europeiske handelsmenn i koloni-tiden. 

Det offisielle språket er fransk, men i turistområdene snakkes det også engelsk.  Mye av informasjonen på museer o.l. er på fransk slik at din guide vil være behjelpelig med å oversette. 

Visum:
Ikke nødvendig for nordmenn som skal til Senegal.  

Viktig:
Alle reisende til senegal må ha dokumentasjon på gulfebervaksine. Denne får du ved ditt lokale smittevernkontor. Kontakt din kommune. På samme sted, eller hos din fastlege, kan du få resept på malariatabletter som du må ta på reisen.

Fakta:
Lokalt navn:
Republique du Senegal
Hovedstad: Dakar
Areal: 196.190 km2
Hovedpråk: Det offisielle språket er fransk, men innbyggerne snakker oftest wolof, pulaar, diola eller mandingo. Engelsk går greit i turistområdene.
Største religion: Islam
Innbyggere: 10.051.930 (1999)
Styreform: Flerpartidemokrati
Geografi: Senegal har preg av flate landskaper, enkelte bakker og fjell og en lang kyststrekning mot Atlanterhavet. I Parc National de Nikolo Koba er det mulig å se store pattedyr, men ellers er det ikke mange av dem i Senegal. Alle de 550 andre dyreartene kompenserer for dette
Klima: Den tørre årstiden er fra desember til mai. I denne perioden er det varmt. Mellom november og mars, er det litt kjøligere temperaturer, men tørt. Fra juli til september er det varmt og fuktig. 

Les om Senegal 
 
 

Travelmarket Interactive