Senegal 

I det eksotiske Vest-Afrika kan den moderne globale utgaven av strandferien kombineres med spennende opplevelser. En vennlig og varmhjertet befolkning hilser turistene velkommen enten det er ved de vakre strendene ved Atlanterhavskysten, i de fremmedartede byene eller vakre nasjonalparkene. De franske koloniherrenes tid har satt sitt preg på byene, husene er i kolonistil og gatene er brede alleer. Nasjonalparkene kan lokke med gode utsikter til å se både giraffer, sebra, flodhester og andre dyr. 

 Les mer om Senegal her

SALY - SENEGALS RIVIERA
En ferie ved det store kystområdet ved Atlanterhavet i Senegal vil være en annerledes badeferie. Til tross for at denne strekningen har størst antall turisthoteller og den høyeste konsentrasjonen av utlendinger i landet, er det fremdeles det eksotiske Afrika her. Det er ikke umulig at man støter på stimer med tropisk fisk hvis man begir seg under havoverflaten.

Feriebyen Saly er kjent for sine fantastiske palmekledte strender. Her det det ikke trangt om plassen. Strendene er vidstrakte og gyldne, og her tilbys  aktiviteter som windsurfing, jetski, snorkling, fiske, vannski, tennis, strandvolleyball og dykking. Andre aktiviteter er hesteridning, havfiske og golf.   .

Bandia Naturreservat ligger også ved Saly. Her lever dyrene fri i naturen og du kan se giraffer, neshorn, struts, antilpope, bøffel, impala, villsvin, sebra og en rekke  fuglearter. 

Havet er rent og klart og  med en behagelig temperatur året rundt. Der er alltid en svak bris fra havet. En stor fordel er den korte flytiden på bare ca 8 timers effektiv flytid, og den minimale tidsforskjellen til Norge. Du slipper Jet-lag, og du kommer til et ferieland med gjestfrie mennesker og restauranter og hoteller med høy standard og god mat.

Senegal er et enormt land med storslått landskap, en rik og variert kulturarv, fint vær med sol året rundt. Rundt feriestedene Saly, og i Sine Saloum Delta, er det mange interessante severdigheter å se, men for å gi et riktig inntrykk av Senegal, og den virkelige Afrika, har vi også et utvalg av organiserte turer. Disse tar deg til hjertet av Senegal, til tradisjonelle byer og landsbyer, dypt inn i landet og gjennom praktfulle naturparker.

Vi benytter ulike former for transport som båter, 4-hjulsdrevne biler og til fots, og bor i sjarmerende hotell, i små landsbyer og  leirer. I Senegal kan du virkelig oppleve et uforglemmelig eventyr.

Her kan du oppleve hovedstaden Dakar, den rosa innsjøen Pink Lake, den gamle, handelsbyen Saint-Louis, den storslagne naturen og sanddynene i Lompoul-ørkenen, fugleliv og dyreliv i Djoudj National Park og safari i Niokolo Koba nasjonalpark, fargerike landsbyer og markeder, og  Goree Island, som var hovedsenteret for europeiske handelsmenn i koloni-tiden. 

Vi kan skreddersy pakker etter ønske. Vi arrangerer turer for grupper, individuelle, valgfri utreise og varighet. Sol og badeferier eller rundturer. Rundturene inkluderer fly, hotell, transport, frokost, utflukter med engelsktalende guide. Vi gjør oppmerksom på at det offisielle språket er fransk, men i turistområdene snakkes det også engelsk.  Mye av informasjonen på museer o.l. er på fransk slik at din guide vil være behjelpelig med å oversette. 

Du vil bli møtt på flyplassen av engelsktalende guide og det blir holdt informasjonsmøte på engelsk. Din kontaktperson på reisemålet er engelsktalende profesjonell guide, og kan kontaktes ved behov.

Været i Senegal

VIKTIG Å VITE FØR DU REISER:

VISUM: 
Det er nødvendig å forhåndssøke om visum til Senegal. Gjør dette i god tid før du skal reise. Senegal har konsulat i Oslo, og hvis du bor i Oslo-området kan du få visum på dagen. Vanlig pris er kr 300,- Evt får du alle opplysninger av oss om søknadsprosessen:

Les mer om visum her

HELSE:
Alle reisende til senegal må ha dokumentasjon på gulfebervaksine. Denne får du ved ditt lokale smittevernkontor. Kontakt din kommune. På samme sted, eller hos din fastlege, kan du få resept på malariatabletter som du må ta på reisen.

FAKTA
Lokalt navn:
Republique du Senegal
Hovedstad: Dakar
Areal: 196.190 km2
Hovedpråk: Det offisielle språket er fransk, men innbyggerne snakker oftest wolof, pulaar, diola eller mandingo. Engelsk går greit i turistområdene.
Største religion: Islam
Innbyggere: 10.051.930 (1999)
Styreform: Flerpartidemokrati
Geografi: Senegal har preg av flate landskaper, enkelte bakker og fjell og en lang kyststrekning mot Atlanterhavet. I Parc National de Nikolo Koba er det mulig å se store pattedyr, men ellers er det ikke mange av dem i Senegal. Alle de 550 andre dyreartene kompenserer for dette
Klima: Den tørre årstiden er fra desember til mai. I denne perioden er det varmt. Mellom november og mars, er det litt kjøligere temperaturer, men tørt. Fra juli til september er det varmt og fuktig. 

Noen av Senegals attraksjoner

Goree
 
Øya ligger 30 – 40 minutters båttur fra Dakar og har kun 1000 innbyggere. Øyas museer er verd et besøk. Slavenes Hus forteller den fryktelige sannheten om slavenes forhold under kolonitiden. Bebyggelsen på øya karakteriseres av de store kontrastene mellom slavekvarterene og slavehandlernes elegante boliger. Øya er bilfri, har flotte strender og mange utsalg av suvenirer og malerier.

Pink Lake 
Den rosa sjøen ligger 4 mil nord for Dakar, og har fått sin rosa farge pga. sitt høye saltnivå og bakteriene som finnes her. Saltet hentes opp fra bunnen av sjøen og tørkes ved bredden til det blir hvitt. Det er mulig å bade i sjøen – man flyter lett i vannet. Her kan man også kjøre firehjulestrekkere i sanddynene i nærheten.  

Lompoul - ørkenen 
Dette er et stort ørkenområde som strekker seg helt frem til Atlanterhavet. Her kan man overnatte under Afrikas stjernehimmel i enkle telt. Man kan ri på kameler og leke seg i sanddynene som er opptil 50 meter høye. På kvelden spiser man og blir underholdt av lokale tam-tam trommeband rundt bålet.

Saloum 
Mangrove deltaet ligger 16 mil sør for Dakar mellom elvene Sine og Saloum. Området er kjent for sine tallrike fuglearter. Fuglene lever i små laguner, på grønne øyer eller i mangrove skogene langs vannet. Den beste måten å oppleve deltaet på er i den tradisjonelle afrikanske båten, piroguen.

St. Louis 
St. Louis var Senegals hovedstad frem til 1957. St. Louis er nå på Unescos liste for verdensarv for sin velbevarte arkitektur, byplan og brygger fra kolonitidens byanlegg. Byen arrangerer en årlig Jazzfestival i mai. 
 

Travelmarket Interactive